230V LED Lys 12V LED Lys Plante Lys Andre LED paerer Om Belysning Gadebelysning Spørgsmål og Svar E-mail

Plante Lys

Om LED opvækstlys

Kunstigt plante vækstlys (LED Growing Lights) kan anvendes for planternes vækst på flere forskellige måder.

1. At give alt det lys en plante har brug for at den skal vokse op.
2. At supplere sollys, især i vintermånederne, når dagtimerne er korte.
3. At øge længden af "daglysdag" for at udløse en specifikk vækst og/eller blomstring.

Her er flere grunde til, at du kan vælge at dyrke dine grøntsager ved hjælp af LED-lys.

1 - Du kan ikke have et let tilgængelig solrigt vindue eller du har et køkken vindue der får god sol om sommeren, men meget lidt sol om vinteren.
2 - Du vil gerne spire dine grøntsager ved hjælp af kunstig lys.
3 - Du har et drivhus hvor du gerne vil have hurtig voksende/spirende planter.
4 - Dyrkning under kunstig lys giver dig fleksibilitet med hensyn til, eventuel begrænset plads, og vækstrater er ikke påvirket af sæson.
5 - Kan også bruges til at dyrke grøntsager til blomst & frugt i meget korte perioder. fx tomater, jordbær osv.

Fordele ved kunstigt vækstlys med LED

Driftsomkostninger
Den vigtigste fordel ved at bruge LED vækstlys er de lavere driftsomkostninger. LED pærerne bruger op til 90% mindre elektricitet end sammenlignelige lysstofrør lamper. LED vækstlys kan bruges som enten en primær lyskilde eller et supplerende lys og investeringen vil betale sig selv efter omkring 6 måneder. Den forventede levetid for en LED vækstpære er over 30.000 timer. Dette er 10 til 50 gange længere end en typisk lysstofrør lampe.

Købsomkostninger
Selv om indkøbsomkostninger kan være højere end lysstofrør med Natrium lamper, de reelle omkostninger er ofte lavere, fordi du behøver ikke en ballast. I modsætning til lysstofrør og metalliske damplamper, der har brug for en ballast til at operere, LED vækstlamper behøver ikke en ballast. Man har heller ikke de ekstra udgifter til indkøb af en reflektor, lysdioder har reflektorer indbygget i sig selv.

Opvækst sæson
Da Klorofyl ikke behøver "at kæmpe" med uønskede lys-bølger, kan lysdioder også bruges 24 timer i døgnet uden at beskadige dine planter. Du kan også bruge LED vækstlamper til blot at forlænge dagens lys periode med 4/6 timer i løbet af vintermånederne. Dette udvider din vokse sæson til 365 dage om året.

Fordele for miljøet
Skift til lavt energiforbrug, solid state lighting gavner miljøet. De krav til lavt energiforbrug af LED lyskilder gør dem ideelle til sol eller vind drevet anlæg, især i fjerntliggende områder uden forbindelse til fast 230V forsyning. Lysdioder forbruger langt mindre energi end standard pærer, hvilket fører til stærkt reducerede energiomkostninger.

Lysdioder kræver også langt mindre energi til fremstillingen, end andre lyskilder, som begrænse deres miljøindvirkning yderligere.
Bredspektrede kunstig lys producere en masse lysbølger, som planter ikke kan bruge effektivt. LED opvækstlys levere kun farver af lys, der anvendes af planterne til effektiv og sund vækst.

Minimum varme
LED vækslys er varme at røre ved og vil ikke brænde unge eller sarte planter som andre lyskilder gør. Den høje varme genereret af en typisk halogenlampe eller højtryksnatriumlampe kan nå fra flere hundrede grader til over 14 hundrede grader Celsius på løgets overflade. Dette overskud af udstrålede varme produktion bidrager til at vokse stuetemperatur meget. De fleste LED vækstlys operere på blot et par grader over stuetemperatur, og dermed reducere afkølings omkostninger.

Vanding
Vandforbuget er mindre hvis du bruger lysdioder, planterne vil svede mindre.

Fugtighed
LED opvækstlys er ideelle til planter som Salvia Divinorum og bregner, der har høj luftfugtigheds krav.

Hvad har du brug for?
Rødt og blåt lys er vigtige for planternes vækst. Det er velkendt, at klorofyl, som er indeholdt i det grønne blade i planterne, udfører fotosyntese. Rød og blå er de bølgelængder som er mest afgørende for fotosyntese. Planternene absorberer det blå lys mellem 430-450 nm og det røde mellem 650-670 nm.

Nyere forskning tyder på, at den ideelle balance er 92% røde lysdioder og 8% blå lysdioder.
Blåt lys har en mindre indflydelse end rødt lys, så noget mellem 1% og 20% af blåt lys kan vælges, afhængigt af dine planter og deres vækst krav.

Rødt lys
Rød Lys er i toppen af en plantes lys absorptionsspektrum (660nm), og det bidrager til fotosyntese. Rødt lys, når den kombineres med blåt lys, tilskynder blomstring. Det kan også bruges i højere doser til sat timulere blomstringen, såning og frugtsætning.

Blåt lys
Blåt lys er ansvarlig primært til vegetativ vækst (blade). Det vides, at klorofyl har den anden særskilte absorption højdepunkt i nærheden af blåt lys bølgelængder (450 nm). Det blå lys er også nødvendig for morfologisk sunde vækst anlæg. Der er også mere sollys energi i det blå-grønne bølgelængder.

Disse LED pære er ideelle til få planterne til at vokse, i gartnerier eller drivhus.

Fordele
- ingen varme udvikling
- mindre el-regning
- behøver ingen ventilation
- hurtig opvækst til planterne
- lang levetid

Indendørs/udendørs brug.

Data
- Effekt forbrug:.9W
- Power Faktor: mere end 0.9
- Forsynings spænding: 230V AC/50Hz
- Antal LED: 168 (138 rød,  30blå) stk.
- Farve:   blå  460nm + rød  630nm /660nm
- Lysstrøm 300 Lm
- Belysning Område 1 (0.3 m højde)

- Spreder lyset i 90 grader vinkel.
- Diameter (front): 120 mm
- Længde inkl fatning: 135mm

- Vægt: 300 gram
- Fatning : E27
- Levetid: 30.000 timer

Kun indendørs brug
Tænd for strømmen først efter den endelige installation.
Sørg for, at stedet kan tåle det skarpe lys (gardiner, stoffer mister deres farve)
Enheden er ikke vandtæt.
Transporter ikke lampen mens den er i stikkontakten.
Anbefalet belysning (efter natur modellen ) vegetativ fase: 14-16 timer Blomstring: 10-12 timer.

9W/230V LED plantelys

Kan købes online på følgende link:

9W/230V LED plantelys

GrowingLight   
Fordele:  Ingen varme udvikling, mindre el-regning, behøver ingen ventilation, hurtig opvækst til planterne og lang levetid.

Solcelle.dk - om solceller